joi, 5 mai 2016

Un apel de suflet, pentru suflet și minte





Fraţi baptişi de pretutindeni, mă adresez cu dragoste vouă tuturor și vă rog să luați seama.
Aveți o carte în bibliotecă dinainte de anul 1950? Sau poate ai mai multe, foarte bine. Rugamintea mea este să faceți o listă cu ele, una două, sau câte aveți și trimitețim prin mail ca să avem o evidență a literaturii noastre vechi. Vom publica să se știe ce patrimoniu avem.
Va mulăumesc cu mult drag frate păstor, sau dirijor sau prezbiter, sau membru, sau ușier, sau orice slujbă ți-a dat Domnul.
Poate esti apropiat de poporul baptist, ai avut o rudă, un bunic și ți-a rămas o mica bibliotecă să știi că este o comoară, anunță-mă te rog.
Avem o mare comoară numită literatură, fraților să o dam jos din pod, să o ștergem de praf, să o curățim și va străluci pentru slava Domnului și bucuria noastră, știind ce bogați suntem.
Domnul să vă ajute și aștept vești în liniște și tăcere până voi primi și ce voi primi se va întoarce spre fiecare cu mulțumire și apreciere.
Și încă ceva fraților, vorba apostolului:  Încă un îndemn, fraţilor. Cunoaşteţi casa lui Stefana; ştiţi că el este cel dintâi rod al Ahaiei şi că s-a pus cu totul în slujba sfinţilor. (1 Corinteni 16:15,) avem în Ungaria biserici baptiste românești și o soră cu inimă care strigă: „Fraților, ajutați-ne.” Sora se numește  Mihaela Bucin, şef de catedră, Catedra de Limba şi Literatura Română, Facultatea Pedagogică Juhász Gyula, Universitatea din Szeged.
Anul acesta am putea merge pînă acolo să sărbătorim două evenimente cel puțin.
Biserica din Chitighaz în acest an are 125 de ani.
Biserica Baptistă Română din Micherechi a fost înfiinţată în 1921,se pot sărbători 95 de ani.
Tipărită în 1915, primită de la fr. păstor Andrei Croitoru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu