sâmbătă, 17 iunie 2017

Alexandru Valeriu Terlea




Prezint în acest articol un frate pasionat de istoria poporului baptist din România, unul care căuta mult și găsește lucruri de mare valoare, printre care si unele marturii cutremurătoare.

Fratele Alexandru Valeriu Terlea s-a născut în orașul Hațeg, jud. Hunedoara, în 9 august 1981. Bunica lui l-a crescut cu Biblia pe genunchi, în așa fel încât își dorea să învețe cât mai repede să citească pentru a nu mai fi nevoit să aștepte până când bunica avea timp să-i citească a doua seară din Cartea lui Dumnezeu.
A învățat la Școala Generală numărul 1, Ovid. Densușianu și apoi a terminat Liceul Teoretic I.C. Brătianu, ambele din Hațeg. A studiat informatică la Universitatea de Vest din Timișoara. S-a botezat în 19 martie 2000, în Biserica Creștină Baptistă Betleem din Hațeg (botezător Adrian Condrea).
În scurt timp a simțit chemarea lui Dumnezeu la a se implica în educația biblică a tinerilor din biserică și din alte localități.
Pe parte publicistică, s-a implicat în editarea unor reviste locale ale bisericii: revista Ecou, revista 2tim2-22. În acest context, începe să culeagă, sporadic, informații istorice cu privire la biserica locală, împreună cu alți tineri, în vizitele făcute la frații bătrâni cu scopul întăririi sufletești a acestora. În timp, după ce i se solicită să scrie un scurt istoric al bisericii pentru o sărbătoare jubiliară, hotărăște că este important să strângă materiale pentru a realiza un istoric mai amplu, sistematizat și bine documentat.
Consideră că este de datoria lui să strângă împreună informațiile care se mai pot găsi cu privire la bogatul istoric baptist din zona natală, în special pentru generațiile care sunt și vin.
Pe site-ul Bisericii Creștine Baptiste Betleem din Hațeg se găsesc materiale despre istoria baptista, marturii care scot la iveala greutățile inimaginabile pe care le suportau cei care se pocăiau și făceau parte din biserica baptista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu