vineri, 17 noiembrie 2017

George D. Iosef, misionar român în India din 1920




Mă bucur să prezint azi un om cu temere de Dumnezeu care a făcut cinste poporului român cât și baptiștilor din România.
Revista Uniunii Baptiste din România „Farul Mântuirei” descoperă în mai 1923, că în Burma este un misionar român. Deși a avut o situație bună în America, a decis împreună cu soția lui să plece în misiune și să lucreze printre oameni săraci, atât material, cât și spiritual. Au înțeles bine că aceasta este voia lui Dumnezeu și nu au vrut să se lase atrași de confortul american, ci au plecat acolo unde Dumnezeu i-a trimis.
S-a născut în comuna Cohalm (Rupea) de lângă Brașov.
În anul 1908 pleacă în America și lucrează ca tâmplar.
În anul 1912 părăsește meseria de tâmplar și intră într-o Academie, apoi la Colegiu și apoi la Universitatea din Chicago, unde primește diploma de M.A.
Nu știm data, când  și în ce împrejurări Dumnezeu lucrează la inima lui, dar știm că a fost   botezat în Hyde Park Baptist Church din Chicago.
Este numit de către bordul din Boston director la Școala Normală Baptistă, Rangoon. Această școală avea peste o sută de studenți și are încă două școli de curs secundar la care se găseau peste trei sute de elevi.  
În anul 1925 vine în România cu întreaga familie să își viziteze bătrânii părinți. În timpul de trei luni cât au stat, au făcut misiune prin țară și fr. a ținut o conferință la Seminarul Teologic Baptist din București. 
19. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
      20. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Amin.
(Matei 28:19-20, VDCC)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu