joi, 9 noiembrie 2017

Teodor Pușcaș, alte noutăți





În articolul trecut despre fr. Teodor  Pușcaș,  vezi aici, am scris câte informații am avut la acea dată. După articol, am primit și alte informații de mare valoare.
De la fr. Daniel Stoica, vezi aici, am primit necrologul fr. Teodor  Pușcaș scris în revista Pacea din septembrie 1934. Familia ne-a trimis o poză de la înmormântare, pe care era scrisă data. Poza arată oameni, iar necrologul ne spune numele câtorva dintre ei.
Domnul să fie lăudat că de la El vin toate lucrurile și ne ajută să deslușim taine. 


Înmormântare


În ziua de 25 august 1934 s-a făcut înmor­mântarea fr. Teodor Puşcaş din Oradea, care a fost chemat de Domnul acasă la vârsta de abia 41 de ani. Fr. Puşcaş Teodor a fost un vrednic lucrător al Evangheliei Domnului în poporul nostru. El a fost un timp şi secretar general al Uniunii noastre. Teodor Puşcaş a condus câţiva ani comunitatea de Oradea şi în toată lucrarea sa a dat dovadă de sinceritate şi cinste.
Serviciul de înmormântare a fost condus de fr. Ştefan Petru, preşedintele Comunităţii noastre din Bihor. Din partea Uniunii a asistat fr. Ioan Ungureanu. A mai participat şi fr. Teodor Vicaş predicatorul din Batăr, Floruţa din Sânnicolau, Bradea D. din Oradea şi alţii.
Muzica din Sânnicolau unită cu cea din Gurbediu sub conducerea fr. Ilieşiu din Gurbediu a împodobit serviciul de înmormântare cu cântări.
La înmormântare a asistat un popor foarte numeros.
Pe urma fratelui a rămas soția cu trei copii, pentru care cerem mângâiere de la Domnul.
Este interesant faptul că Teodor  Pușcaș   știa dinainte că va  fi mutat de aici și înainte de moarte cu două săptămâni, el a redactat telegrame pentru fr. Ungureanu Ioan din Curtici și alții prin cari i-a rugat să ia parte la înmormântarea sa când vor fi anunțați.
El s-a dus liniștit de aici căci a fost mântuit.”


 De n-ar fi fost Domnul de partea noastră – să spună Israel acum! –
(Psalmi 124:1, VDCC)
 Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul.
(Psalmi 124:8, VDCC)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu