vineri, 2 martie 2018

Avem atâtea Biblii… Ce facem cu ele?





Am achiziționat cea mai recentă traducere a Bibliei. „Trinitarian Bible Society”  a apărut pe piața românească din anul 2002 și acum a fost revizuită fidel după textele originale.
Poporul român are în patrimoniul său foarte multe traduceri ale Bibliei, începând cu Noul Testament de la Bălgrad din 1648, Biblia de la București, 1688, și până la această nouă traducere.
Întrebarea mea este: Ce facem cu ele?
Eu sunt de părere că trei lucruri se cade să facem cu ele:
1. Cumpără-ți una să fie a ta, personală!
Dumnezeu l-a iubit om și l-a cumpărat de la stăpânul care-l ducea la moarte și l-a cumpărat cu un mare preț, pe care numai Dumnezeu l-a putut plăti. Fiul Său.
„Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:20, VDCC)

2. Îmbogățește-ți biblioteca cu ea, pentru că este o carte superioară și unica cultură ce dă viață.
Avem în bibliotecă multe cărți, din diferite domenii, cărți noi și vechi, cărți de cultură, istorie, romane și multe alte sortimente. Pe unele le-am citit, poate chiar de mai multe ori, pe altele nu, dar toate formează o bibliotecă ce este apreciată de vizitatori. Unele cărți sunt scumpe, la altele ținem mai mult, dar Biblia va da valoare desăvârșită  bibliotecii tale.
Biblia pe care am cumpărat-o acum costă doar 42 lei, dar alte cărți au costat sute sau mii de lei. Totuși, niciuna nu are așa de mare valoare ca Biblia. Valoarea ei nu este exprimată în lei, ci în ceea ce oferă și ce producea ea. Valoarea ei este mare, pentru că este scrisă de Cel care cunoaște toate lucrurile, din toate domeniile, și le cunoaște cu precizie, pentru că sunt făcute personal de către El.
3. Pune-o în bibliotecă, dar să fie zilnic pe masă, ca s-o citești!
Dumnezeu a scris-o cu multă dragoste și a vegheat foarte atent să nu se piardă pe drum, ci să ajungă până la tine!
Citește-o, pentru că Dumnezeu zilnic îți citește lista cu nevoi și te ajută să le înlături!
Ascult-o, pentru că Dumnezeu ascultă tot ceea ce spui, bune sau rele, despre El, dar îți ascultă nevoile, ți le împlinește și nu  ține seamă ce ai zis rău despre El!
Practică-i mesajul, pentru că este în favoarea ta! Dumnezeu a trimis-o să  ne arate drumul ca să putem ajunge la El acasă. Dumnezeu ne așteaptă cu mare drag să ne primească și Biblia ne spune câtă dragoste a pus în ceea ce a făcut pentru ca să ne poată duce acolo!
Biblia singură este în măsură se ne garanteze că nu greșim calea!
Ce vom face? Acum trebuie să luăm hotărârea, mâine nu este ziua noastră!
Ce spune psalmistul despre Cuvântul lui Dumnezeu, aceea trebuie să fie și atitudinea noastră.
11. Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!
(Psalmii 119:11, VDCC)
14. Când urmez învăţăturile Tale, mă bucur de parc-aş avea toate comorile.
(Psalmii 119:14, VDCC)
16. Mă desfătez în orânduirile Tale şi nu uit Cuvântul Tău.
(Psalmii 119:16, VDCC)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu